Rondreis Oostenrijk

Berge hören

Wandelen met muzikanten naar berghutten, kennismaken met hun werelden van geluid en het ontdekken van een bron van inspiratie, dat is waar het bij ‘berge.hören’(luisteren naar de bergen) in de Brandner-vallei van Vorarlberg om draait. De Brandner-vallei is een van de mooiste alpiene valleien in Oostenrijk. De beste manier om ze te ontdekken, is wandelen in september, wanneer het uitzicht helder es en de temperaturen niet te koud of te warm zijn. Het culturele project ’berge.hören’ maakt van deze ideale tijd gebruik door mensen uit te nodigen voor culturele en ontspannen wandelingen elke zondag in september. Tijdens de wandelingen begeleiden muzikanten en berggidsen wandelaars om hun horizon op een panoramisch en muzikaal niveau te verbreden. Dat komt omdat levendige muziek wordt gespeeld in de hutten na een aangename wandeling: de muziek varieert van klassieke muziek tot jazz tot bossanova in alpengebieden. Alpentradities zijn daardoor verweven met geluiden uit andere culturen, alsof de klinkende Balkanmuziek of walsen en mazurka’s uit de Donaustreek hier altijd thuis waren geweest. High-brow kunst komt samen met de mogelijkheid om de kunstenaar persoonlijk te ontmoeten tijden het wandelen samen. De ontdekking van de culinaire specialiteiten van de berghutten in Vorarlberg maakt deze grensoverschrijdende ervaring compleet.

rondreis oostenrijk

Wildpark Ernstbrunn

Wolven op slechts 30 km van Wenen! Het enige wolvenonderzoekscentrum van Oostenrijk bevindt zich in het Ernstbrunn Game Park, waar deze diersoort uitstekend in het wild kan worden bewonderd. Lees waarom wolven een extra teen op de voorpoot hebben, waarom ze af en toe liever een vismeel kauwen met hun 42 scherpe tanden en waarom ze niet alleen huilen bij volle maan. Het bekijken van de wolvenpakketten in hun royaal aangelegde reserves tijdens het voeren en tijdens hun voetbaloorlogen is niet alleen opwindend voor kinderen. Zelfs honden (aan de lijn) zullen gefascineerd zijn door hun directe voorouders. In de meeste gevallen blijven wolven echter onbewogen bij het zien van hun blaffende soortgenoten. Ingebed in de rustige eikenbossen van het Leiser Berge Natuurpark, herbergt het Wildpark Ernstbrunn ook veel andere wilde dieren: steenbokken, moeflons, Sika-herten, wilde zwijnen en zeldzaam vee, zoals b.v. het Hongaarse Racka-schaap.

Großglockner Hochalpenstraße

De Hochglockner Hochalpenstraße maakt de hoogste berg van Oostenrijk voor iedereen toegankelijk. De beroemde alpine weg leidt u rechtstreeks naar het hart van het nationale park Hohe Tauern, de Großglockner en zijn gletsjer, de Pasterze. Op 3800 meter is de piramidevormige Großglockner niet alleen de hoogste berg in Oostenrijk, hij behoort ook tot de hoogste toppen in de Alpen. Het is de belichaming van een indrukwekkende natuurlijke ervaring!

Bergtoppen

Rijd naar de voet van de berg, de Kaiser-Franz Josephs Höhe, en je voelt letterlijk de grootte en kracht van deze majestueuze bergtoppen, de enorme gletsjers en de elementaire kracht van de natuur. Begin je avontuur in Heiligenblut, een pittoresk dorpje met zijn beeldschone gotische bedevaartskerk. Terwijl je je een weg omhoog de 48 km lange weg baant, zie je dat bij elke bocht de uitzichten aantrekkelijker worden. Stop bij een van de meerdere uitkijkpunten om foto’s te maken van deze unieke wereld van bloeiende alpenweiden, geurige bergbossen, massieve kliffen en gletsjers. Op weg naar de top passeert u alle vegetatiezones, van korenvelden in de vallei tot het eeuwige ijs.