Hoofdstad Oostenrijk

Wenen, ook wel de culturele hoofdstad van Europa genoemd, is een metropool met unieke charme, levendigheid en flair. Het beschikt over uitstekende infrastructuur, is schoon, veilig en heeft alle inspiratie die u zou kunnen wensen om dit prachtige deel van Europa te ontdekken. Wenen is tevens de hoofdstad van Oostenrijk en heeft 2 miljoen inwoners, het is omring door de oevers van de Donau. De toestroom van bezoekers van over de hele wereld heeft Wenen tot de populairste stedelijke toeristenbestemming in Oostenrijk gemaakt.

Het klimaat in Wenen

Het klimaat in Wenen is over het algemeen gematigd en mild en volgt de vier verschillende seizoenen op betrouwbare wijze. Gemiddelde zomertemperaturen variëren van 20 ° C tot 30 ° C, de gemiddelde wintertemperatuur ligt rond de 0 °.

Wat kun je doen in Wenen?

Wenen is een romantisch keizerlijke stad, Wenen is een droomstad voor iedereen met een romantische blik of belangstelling voor geschiedenis. Bezienswaardigheden zijn er in overvloed. Wandel langs smalle middeleeuwse steegjes of over keizerlijke pleinen, bekijk het Schönbrunn-paleis of het keizerlijk paleis (Hofburg) in de voetsporen van Sissi en keizer Franz Josef en bewonder de majestueuze architectuur langs de ringboulevard. Laat u inspireren door een sfeer die doordrenkt is van geschiedenis. Die ook beschikt over het comfort en de infrastructuur van een moderne stad!

hoofdstad oostenrijk

Cultuur Wenen

Wenen is ook een stad van cultuur, Wenen heeft een levendig en breed scala aan culturele attracties. Of het nu gaat om klassiek of experimenteel theater, film- of dansfestivals, opera of operette, of tentoonstellingen en concerten, het maakt niet uit wanneer je komt en hoe lang je blijft, er zal zeker iets spannends zijn dat je kunt ontdekken. Of als uw smaak niet zo cultureel verfijnd is, bezoek dan een van de beroemde koffiehuizen van Wenen of traditionele wijntavernes en werk uw weg door beroemde culinaire specialiteiten. Zorg er voor dat u goede trek heeft voordat u er heen gaat.

Wenen is een echte muziekstad, zo is Wenen al eeuwen synoniem aan muziek en was de thuisbasis van Mozart, Beethoven, Schubert en Johann Strauss. Dit buitengewone muzikale erfgoed is bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. De Wiener Philharmoniker is een van 's werelds beste orkesten, het Vienna Boys' Choir is triomfantelijk succesvol overal waar het rondreist, en het Weens Conservatorium heeft ontelbare internationale prijswinnaars in alle muzikale disciplines voortgebracht. Maar Wenen heeft ook een levendig centrum voor jongeren dus als je van muziek houdt, zit je zeker goed in Wenen.

Wenen is een echte Kunststad en door de eeuwen heen heeft Wenen altijd wereldberoemde kunstenaars voortgebracht en gekoesterd. De verzamelde passie van kunstminnende heersers en monarchen heeft Wenen tot een schatkamer bij uitstek gemaakt. Het Museum voor Schone Kunsten, bijvoorbeeld, is een van 's werelds grootste en meest vooraanstaande musea, met onbetaalbare kunstwerken van onschatbare waarde. Kunst begeleid je overal waar je gaat in Wenen, zo zijn zelfs sommige metrostations geklasseerde objecten (vanwege hun elegante, decoratieve Jugendstil-stijl ontworpen door Otto Wagner). Wenen is ook uniek wat zijn literatuur betreft. Immers, waar anders in de wereld vindt u een stad met zijn eigen "koffiehuisliteratuur"?