Weer Oostenrijk

Weer Oostenrijk

weer oostenrijk O ostenrijk heeft een gematigd Midden-Europees klimaat, het kent verschillende weer types. De hoeveelheid neerslag en de temperatuur door de dag en nacht zijn afhankelijk van de hoogte en plaats van dat gebied. Het klimaat in Oostenrijk kun je dus niet eenvoudig in een hokje zetten, Oostenrijk heeft drie verschillende types voor het Oostenrijkse klimaat. In de hoogste gebieden zoals Tirol en Vorarlberg hebben een hooggebergteklimaat en de lagergelegen delen een gematigd landklimaat. Daar tussenin zitten de gebieden zoals Steiermark en Niederosterreich zij hebben een landklimaat met koude winter en milde zomers.

Berg klimaat

Oostenrijk ligt niet aan de zee en heeft weinig grote meren. Dat heeft invloed op het klimaat die ze hebben. Het weer kan daar op de ene andere dag veranderen je kan het weer daar ook niet goed voorspellen. Daarom is in Oostenrijk zoveel temperatuur verschil. in de alpengebieden is het weer heel erg afwisselend het kan van een prachtige dag tot een dag met onweer en storm. Dus het is altijd handig voordat je naar buiten gaat om het weerbericht te kijken en je goed voor te bereiden.

De zomer in Oostenrijk

De zomers in Oostenrijk zijn warmer dan die van in Nederland en Belgiƫ. In de middelhoge berggebieden is het vaak warmer en zonnig. Door die hoogte kan het zo warm zijn dus is het belangrijk om beschermd te zijn. Op grotere hoogtes stijgt het temperatuur niet zo snel en is de kans op regen tijdens warme dagen zeer groot. Als er buien zijn dan is eer meestal ook onweer en windstoten.

Winter in Oostenrijk

Wintersport, dat is de rede waarom de meeste mensen naar oostenrijk gaan. Grote delen van oostenrijk zijn ook bedekt met een laag sneeuw en dat zorgt voor goeie wintersport condities. Oostenrijk is ook een van de populairste wintersport bestemmingen van europa. Tijdens de winter kan de temperatuur in de bergen dalen tot ver onder het vriespunt. In de middag blijft de temperatuur hangen rond het vriespunt.

Terug naar boven