Vakantie Oostenrijk

Vakantie Oostenrijk

placeholder O ostenrijk is het hele jaar door een vakantieland. Oostenrijk is een prachtige bestemming voor wintersport. waar je lekker kan skiën op de pistes en kan genieten van de mooie dorpjes. In de zomer heeft Oostenrijk ook veel te bieden. De mooie bergen worden afgewisseld met mooie meren en pittoreske dorpjes. Er is veel te doen.

Zomer in Oostenrijk

Oostenrijk is land waar je een hoop kan beleven. Het is ook ideaal voor een zomervakantie. Oostenrijk heeft een prettig klimaat en zeer bijzondere landschappen vol bergen en bossen en meren. Je kan in Oostenrijk kan je goede wandeltochten houden. Of je nou houd van mooie recreatieve wandeling of een professionele beklimming er is voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er vele andere sporten die je kan doen tijdens je vakantie mountainbiken, raften, duiken bijv. Als u van minder actieve vakantie houd dan is Oostenrijk nog steeds een goede bestemming voor u. Je kan tot rust komen in een wellnesscentra of bezoek brengen aan de vele authentieke dorpen.

Winter in Oostenrijk

Oostenrijk is een geweldige wintersportbestemming. Oostenrijk staat bekend om de mooie skidorpen en uitstekend niveau van service en kwaliteit. In Oostenrijk heb je uitstekkende skigebieden. In de Alphen zijn er jaarlijks groot aantal wintersporters die naar Oostenrijk komen. De pistes in Oostenrijk worden goed geprepareerd. Elke skiër heeft zijn eigen plek en zijn eigen uitdaginging. De liften zijn goed en skibussen zorgen voor verbinding met andere gebieden. Bijna elk dorp heeft een funpark, skischool, skiverhuur, goede restaurants en medische voorzieningen.

Bezienswaardigheden

In oosterrijk heb je veel bezienswaardigheden. In Wenen in een toeristische plaats. In de binnenstad bevindt zich de hofburg met de spaanse rijschool en de beroemde Stephansdom. Aan de Ringstrasse die rond de binnenstad loopt vinden we de Karlskirche, de mooiste kerk van Wenen, historische theaters en vele musea. In Niederösterreich zijn heel veel kloosters paleizen en stadjes als Dürnstein, Lilienfeld en Retz. Het bekendste klooster is Melk een van de mooiste barok dijen van Europa. Het Salzburgerland in het westen van Oostenrijk wordt gekenmerkt door hoge bergen, heuvels, sparrenbossen en het zoute verleden. Een oude nog steeds in bedrijf zijnde zoutmijn ligt in bad dürnberg, zeer interessant in de buur van Werfen is de Eisriesenwelt de grootste ijs grot ter wereld. Ten noorden van saalfelden ligt de lamprechtshöhle met bizarre steenformaties en ondergrondse watervallen. De krimmler watervallen storten zich 380 meter omlaag.

Terug naar boven