Inwoners Oostenrijk

Inwoners Oostenrijk

placeholder O ostenrijk heeft 8.200.00 inwoners verdeeld over 8244km2 land. Het Oostenrijkse volk is ontstaan uit vele etnische groepen zoals, Illiries de Kelten, Germanen, Hongaren. De bevolkingsdichtheid is ongeveer 9 inwoners per vierkante km2. 97% van de oosterijkers is Duitstalig. In Oostenrijk heb je verschillende godsdiensten, 78% is katholiek, 5% is protestant en 9% is onkerkelijk.

Economie

In Oostenrijk is er bijna geen werkeloosheid. Het geld dat alle mensen in Oostenrijk met elkaar verdienen is ook goed. Daarom hoort Oostenrijk bij de meest welvarende landen van Europa. De meeste mensen hebben een baan. De beroepen die ze daar hebben zijn heel erg verschillend. Ze hebben bijvoorbeeld geen 600 boeren en 23 ambtenaren, maar 600 boeren en 539 ambtenaren.

Taal

97% van de bevolking in Oostenrijk spreekt Duits als eerste taal en dat is ook de officiële taal van het land. Daarnaast spreekt 2,3% Turks, 2,2% Servisch en 1,6% Kroatisch. Het Kroatisch is samen met het Hongaars en Duits een officiële taal in Burgenland. In Kroatië is daarnaast ook Sloveens een extra taal.

Religie

Volgens de volkstelling van 2001 was in dat jaar 73,6% katholiek, 4,7% protestant, 4,2 moslim, 3,5% van de bevolking hangt aan andere religies en heeft 12% geen religie. De katholieke kerk heeft twee kerkprovincies Salzburg en Wenen.

Terug naar boven